طرفداری | هانیه رستمیان نماینده ایران در فینال رقابتهای تفنگ 25 متر زنان بهمیدان خواهد رفت.
در شرایطی که عملکرد نهچندان جذاب کاروان ورزشی ایران تا بهاینجای المپیک 2024 نتوانسته حتی یک مدال به ارمغان بیاورد و ایران هنوز وارد جدول مدالی این دوره نشده، خیلیها با ذکر این جمله که ” کشتی و تکواندو در روزهای پایانی المپیک برنامهریزی شده و ما مدالهایمان را آنجا میگیریم” سعی در دلداری خودشان (شما بخوانید پاک کردن صورت مسئله) دارند. حتی اگر قرار باشد آنجا تمام مدالها را درو کنیم که این هم موضوعی بعید است، چندان جالب نیست که کشوری به عظمت ایران، افتخارآفرینی ورزشش در سطح بالایی مثل المپیک را صرفا معطوف به رشتههایی کند که تعدادشان از انگشتان یک دست هم کمتر است؛ و اوضاع به این شکل است که باعث میشود وقتی نمایندهای از ایران در رشتهای که آنقدر معمول نیست در آستانه کسب مدال قرار میگیرد، تمام ما حس متفاوتی میگیریم. همانطور که در 2012 با مدال نقرهی بینظیر احسان حدادی در پرتاب دیسک احساس غرور کردیم یا در همان المپیک از اینکه احسان روزبهانی در یک چهارم نهایی رشتهای مثل بوکس با فاصله نزدیکی شکست خورد، آزرده شدیم. 2016 پای تلویزیون برای کوتاه ماندن دست مجتبی عابدینی از مدال شمشیربازی وقتی یک قدم با آن فاصله داشت، حرص خوردیم (میتوان این مصداق را به شمشیربازی تیمی همین دوره نیز تامیم داد.) و در 2021 با طلای سجاد گنجزاده در کاراته (ولو اگر فقط در آن یک دوره رشته کاراته را داشتیم) از جا پریدیم.
امروز در پردهای دیگر از رشتههای بهاصطلاح UnderRated ورزش کشور، از ساعت 11 بهوقت تهران چشمهایمان را به سالن شاتوروی پاریس میدوزیم تا هانیه رستمیان برایمان غرور بخرد. دیروز در مرحله مقدماتی نماینده 25 ساله ما با 588 امتیاز در مجموع دو بخش دقت و سرعت توانست با کسب رتبه سوم به مرحله فینال صعود کند. رتبهای که حالا همه ما امیدوار به تکرارش هستیم. رستمیان حتی در دو سه شلیک رقابت دیروز در جدول زنده به رتبه نخست هم رسید و میتوان دل بست که امروز با حفظ تمرکز و ذهنیت بتواند بیشتر از دو سه شلیک آن بالا بماند.
تاریخچه ایران در تیراندازی المپیک
اگر مدال طلای جواد فروغی را کنار بگذاریم و به بانوان بپردازیم، ما در گذشته نیز سابقه دیدن نمایندههایمان در فینال مادههای مختلف را داشتهایم. الهه احمدی در دو المپیک متوالی به فینال رسید و یکبار ششم شد و یکبار پنجم. نجمه خدمتی نیز در ریو 2016 و در ماده سهوضعیت به فینال رسید و هشتم شد؛ اما هیچگاه اندازه این دور و هانیه رستمیان و با توجه به رکوردها و آمار به کسب مدال زنان در این رشته امیدوار نبودیم.
معرفی هانیه رستمیان
هانیه رستمیان متولد 20 شهریور 1377 در تهران و اصالتا مازندرانی است. او 165 سانتیمتر قد و 57 کیلوگرم وزن دارد. هانیه از ۱۲ سالگی تیراندازی را شروع کرد و دلیلش هم بهگفته خود او این بود که در نزدیکی محل زندگیشان منطقهای برای تیراندازی وجود داشت و پدرش بهواسطه نظامیبودن به وی پیشنهاد داد که تیراندازی را امتحان کند و همین باعث شکلگیری مسیر هانیه شد. او بیان کرد که قبل از تیراندازی به بدمینتون و اسکیت علاقه داشتهاست. رستمیان در مراسم افتتاحیه المپیک 2020 توکیو بههمراه صمد نیکخواه بهرامی، پرچمدار کاروان ایران بود و از این اتفاق بهعنوان لحظهای ماندگار یاد میکند. تحصیلات رستمیان در رشته تربیت بدنی و در دانشگاه الزهرا است. رستمیان یک دستبند خاص دارد که آن را همراه خودش در مسابقات میبرد. از علایق متفرقه هانیه میتوان به کوهنوردی، تنیس و البته آشپزی اشاره کرد. رستمیان راستدست است و به 2 زبان خارجی آشنا است. (آلمانی و انگلیسی) او مهمترین هدفش را کسب مدال المپیک قرار داده و از خانوادهاش بهعنوان محل الهام و تاثیرش یاد کرده است.
افتخارات هانیه رستمیان
رستمیان رکورددار نوجوانان جهان و نوجوانان و جوانان ایران است و در مسابقات قهرمانی جهان هند ۲۰۱۹ با کسب مدال برنز، نخستین مدال تاریخ بانوان تپانچه را گرفت و تاریخ ساز شد. هانیه رستمیان 3 مدال در هر 3 رنگ از رقابتهای جام جهانی تیراندازی (تیمی و انفرادی) دارد. وی همچنین 3 مدال برنز در رقابتهای قهرمانی جهان و یک مدال برنز در بازیهای آسیایی 2022 بهدست آوردهاست. دختر 25 ساله تیراندازی ایران، در مسابقات قهرمانی جهان مصر 2023 با قرارگرفتن در رده پنجم تپانچه ۲۵ متر اولین سهمیه ایران در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس را بهدست آورد.
مسابقه امروز هانیه رستمیان
امروز و از ساعت 11 بهوقت تهران، رستمیان باید در کنار 7 تیرانداز دیگر تیرهای خود را شلیک کنند و بعد از ثبت امتیازهای تعدادی ضربه، ورزشکاران به ترتیب از پایین جدول حذف میشوند تا در نهایت 2 نفر بمانند و طی یک دوئل برنده مدال طلا مشخص شود.
گزارش زنده فینال
و پایان کار هانیه رستمیان با امتیاز 19 در فینال تپانچه 25 متر زنان.